Over de kemping

Moakt er werrek van, jom!

In het midden van de stille Kempen, in een prachtige bosrijke omgeving, opent De Kemping drie weken lang zijn deuren. Van 3 augustus tot en met 21 augustus kunnen kampeerliefhebbers hun tentje opslaan op onze uitgestrekte weide. Gelegen in Geel, op de kruising van Mol, Dessel en Retie én vlak naast het kanaal Bocholt-Herentals is De Kemping de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke kampeerweek. Een wandeling door het nabijgelegen Prinsenpark, een kajakvaart op De Nete, een fietstocht langs het Kempisch kanaal of een bezoek aan het Zilvermeer,… Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Daarnaast biedt De Kemping verschillende activiteiten aan die geschikt zijn voor jong en oud. Wie op zoek is naar een originele en ontspannende gezinsvakantie in eigen land is dus aan het juiste adres op De Kemping.

De Uitbaters

Een tiental jonge werkzoekenden, die staan te popelen om een succesvolle stap op de arbeidsmarkt te zetten, zullen De Kemping runnen. Met een verblijf op De Kemping steun je dus ook een arbeidstraject voor werkloze jongeren. 

Maar onze jongeren staan er niet alleen voor. Ze zullen kunnen rekenen op het enthousiasme en de coaching van creatieve duizendpoot Tijs Vanneste. Tijs werkte jarenlang met kwetsbare jongeren en gedetineerden en is dus de geschikte mentor voor onze jonge werknemers. 

Na een jarenlange carrière in het buitengewoon onderwijs ging hij voor zijn andere passie: tatoeëren. Hij bezit een tattooshop in Mol, waar hij ondertussen al acht jaar lang gepassioneerd levensverhalen vertaalt in tatoeages. Maar hij is wellicht het meest bekend via zijn muzikale alterego ‘Van Echelpoel’, en de hit ‘Ziet em duun’. ‘Ziet em doen jong’, dat zullen onze jonge uitbaters zeker ook denken. Maar ze gaan het vooral zelf moeten doen. 

Productiehuis De chinezen maakt naar aanleiding van het hele traject dat de jongeren tijdens hun arbeidsovereenkomst doorlopen een documentairereeks voor Eén. 

Aanbod

We verhuren per week 16 bubbels van tien personen. Je beschikt samen met je familie of vrienden over een afgebakende zone voor jullie alleen. Ook de sanitaire voorzieningen deel je enkel met je eigen bubbel. Op deze manier kunnen we iedereen een Corona-veilig verblijf aanbieden. Per bubbel van 10 betaal je €600 voor vijf dagen, telkens van maandag tot en met vrijdag. Je kan ook kiezen voor een halve bubbel van vijf. In dat geval betaal je €300 voor vijf dagen en deel je je bubbel met vijf andere kampeerders. Tijdens het weekend is kamperen op De Kemping niet mogelijk en je kan ook niet reserveren voor twee of drie dagen omwille van de corona-veiligheidsvoorschriften.

Het is de bedoeling dat je je eigen tent meebrengt, maar je kan ook een duurzame en kwalitatieve kartonnen tent huren. Voor een tweepersoonstent betaal je €80, voor een vierpersoonstent €130, bovenop de kampeerprijs van €600/week. Je kan niet met een mobilhome of caravan terecht op De Kemping.

De uitbaters zullen regelmatig activiteiten organiseren, waar je je ter plaatse vrijblijvend voor kan inschrijven. Elke week zal er ook een klein maar gezellig concertje plaatsvinden. 

En verder is de omgeving dus uitermate geschikt voor kilometerslange wandelingen en fietstochten. 

Missie